Pagina

Termeni si conditii

1.Descrierea termenilor
1.1 Pe parcursul prezentului regulament de utilizare Ascultalive.ro va fi numit cu termenul „proprietar”, iar termenul „site” se refera la subdomeniul Intreaba.ascultalive.ro.
1.2 Termenul „utilizator” este folosit pentru toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza site-ul, indiferent de motivul pentru care o fac.
1.3 Termenii „Regulament”, „Acord”, „Contract”, „Termeni si conditii” sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

2. Acceptarea regulamentului
2.1 Serviciile Intreaba.ascultalive.ro sunt furnizate de www.ascultalive.ro, in calitate de proprietar si administrator al site-ului, numai persoanelor care sunt de acord in totalitate cu termenii si conditiile expuse in prezentul regulament.
2.2 Termenii si conditiile acestor servicii pot fi schimbati in orice moment de catre proprietar sau administrator, fara notificarea prealabila a utilizatorilor.
2.3 Termenii si conditiile in vigoare sunt cei afisati pe site-ul Intreaba.ascultalive.ro. In cazul in care nu este de acord cu regulamentul de utilizare, utilizatorul trebuie sa inceteze imediat folosirea serviciilor oferite de Intreaba.ascultalive.ro.
2.4 Administratorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care incalca regulamentul de utilizare sau legislatia in vigoare. Totodata, administratorul isi rezerva si dreptul de a indeparta informatiile abuzive sau ilegale publicate pe Intreaba.ascultalive.ro de catre utilizatori.

3. Descrierea serviciilor
3.1 Proprietarul www.ascultalive.ro ofera utilizatorilor servicii online, printre acestea numarandu-se accesul la o platforma online in cadrul careia utilizatorii pot pune intrebari sau adauga raspunsuri.
3.2 Toate serviciile oferite prin intermediul www.intreaba.ascultalive.ro sunt subiectul acestui acord de utilizare. Proprietarul si subdomeniile detinute pot contine publicitate sub toate formele posibile si legale (bannere, casete, pagini de prezentare, inserturi publicitare etc), deoarece publicitatea este necesara site-ului pentru finantarea serviciilor gratuite.
3.3 Pentru a utiliza oricare dintre serviciile www.ascultalive.ro, utilizatorul trebuie sa dispuna de echipamentele necesare (calculator personal, tableta, telefon mobil, echipamente de conectare etc), de o conexiune la reteaua Internet, precum si de servicii puse la dispozitie de un furnizor de Internet (ISP).
3.4 Costurile aferente conectarii si utilizarii conexiunii, precum si raspunderea pentru folosirea serviciilor de retea revin in totalitate fiecarui utilizator in parte. Intreaba.ascultalive.ro nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive.
3.4 De asemenea, proprietarul www.ascultalive.ro nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe subdomeniile detinute.
3.5 Ca utilizator, dvs. veti folosi informatiile furnizate de Intreaba.ascultalive.ro pe propria raspundere, iar in cazul unei daune generata de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate de Intreaba.ascultalive.ro , dvs. acceptati ca nu veti da in judecata proprietarul www.ascultalive.ro.

4. Obligatii la inregistrare
4.1 Utilizatorul are obligatia de a furniza informatii reale si complete despre persoana sa atunci cand completeaza formularul de inregistrare pe Intreaba.ascultalive.ro, la crearea unui cont de membru si la accesarea serviciilor.
4.2 In cazul in care exista suspiciunea ca aceste informatii nu sunt reale, administratorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv la serviciile de pe Intreaba.ascultalive.ro.
4.3 Restrictionarea accesului poate insemna stergerea contului si a tuturor informatiilor pe care acesta le contine, stergerea optiunilor definite si interzicerea accesului la toate serviciile.
4.4 Totodata, utilizatorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile pe care le transmite sau le publica pe Intreaba.ascultalive.ro.
4.5 Ascultalive.ro nu are si nu poate avea nici o responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de utilizatorii subdomeniului Intreaba.ascultalive.ro.

5. Contul de utilizator, parola si securitatea datelor
5.1 Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul va trebui sa confirme faptul ca adresa de email utilizata ii apartine, accesand link-ul de confirmare primit.
5.2 Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra numelui de cont si a parolei asociate.
5.3 De asemenea, utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat.
5.4 In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, din orice motive, proprietarul www.ascultalive.ro nu isi asuma nici o responsabilitate fata de eventualele consecinte.
5.5 Utilizatorul trebuie sa anunte administratorul site-ului Intreaba.ascultalive.ro de indata ce a constatat sau suspectat o utilizare neautorizata a contului sau.
5.6 www.ascultalive.ro a luat toate masurile care ii sta la dispozitie pentru a asigura securitatea site-ului si a informatiilor de pe acesta.
5.7 Totusi, securitatea Intreaba.ascultalive.ro nu poate fi garantata, motiv pentru care www.ascultalive.ro nu isi asuma nici o responsabilitate in acest sens.

6. Politica de confidentialitate si protectia datelor
6.1 Intreaba.ascultalive.ro isi asigura utilizatorii ca nu va oferi, vinde sau face publice, datele lor personale (nume, adrese, numere de telefon etc) catre terti, decat in cazul in care acest lucru se face cu consimtamantul utilizatorului sau este solicitat de catre persoane indreptatite, in baza legilor in vigoare.
6.2 Totodata, Intreaba.ascultalive.ro isi rezerva dreptul de a face publice date statistice deduse din analiza informatiilor confidentiale, pentru a arata profilul utilizatorilor sai si isi rezerva dreptul de a oferi utilizatorilor serviciile si produsele unor furnizori terti, bazandu-se pe datele mentionate in inregistrari; asemenea oferte pot fi facute de catre proprietar sau de catre administrator cu respectarea legislatiei in vigoare.
6.3 Ascultalive.ro se obliga sa raspunda in mod prompt oricarei cereri legate de drepturile persoanei si protectia datelor sale personale. Orice cerere va fi tratata cu prioritate maxima si onorata in cel mult 24 de ore in zilelele lucratoare.

7. Obligatiile utilizatorului
7.1 Utilizatorul este responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarca si punerii la dispozitie in mod public pe contul oferit de Intreaba.ascultalive.ro.

7.2 Utilizatorul se obliga:
a) sa nu incarce, posteze, difuzeze sau sa transmita orice continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain sau determinate de relatii contractuale sau de incredere cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub incidenta drepturilor intelectuale, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate;
b) sa nu publice material cu drept de autor, daca nu este el insusi autorul sau daca nu are permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
c) sa nu publice materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica;
d) sa nu publice continut explicit sexual sau avand conotatie sexuala;
e) sa nu publice materiale care contin virusi, viermi, cai troieni sau orice alte programe informatice cu intentia de a altera, distruge sau afecta in orice mod informatii sau sisteme informatice;
f) sa nu promoveze sau furnizeze informatii care sa incurajeze incalcarea legislatiei sau a bunelor moravuri; Intreaba.ascultalive.ro poate impune utilizatorilor sai in orice moment anumite reguli de utilizare pentru oricare dintre serviciile oferite.
7.3 Prin introducerea unui material in orice segment public sau privat de pe site ii garantati proprietarului Ascultalive.ro dreptul continuu, irevocabil (incluzand drepturile morale) si licenta de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica in public continutul (in intregime sau partial), la scara internationala sau de a-l incorpora in alte lucrari de orice forma, in mass-media sau in tehnologia cunoscuta sau care urmeaza sa se dezvolte in viitor.
7.4 De asemenea, permiteti oricarei persoane care este abonata sa acceseze, sa vizualizeze, sa stocheze sau sa reproduca asemenea materiale in scopuri personale. Supus celor mentionate inainte, posesorului unui astfel de material publicat pe site isi mentine orice drepturi care ar putea deriva de aici.
7.5 Intreaba.ascultalive.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile postate de utilizatori.

8. Drepturi de proprietate intelectuala
8.1 Intreaba.ascultalive.ro autorizeaza utilizatorii sa vizualizeze si sa descarce materiale de pe site doar in scopuri personale si pentru uz necomercial.
8.2 Continutul site-ului, textele, grafica, imaginile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor.
8.3 Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului site-ului este dreptul exclusiv al proprietarului si administratorului, drept protejat de legile in vigoare.
8.4 Folosirea neautorizata a materialelor reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi.
8.5 Utilizatorii nu au permisiunea de a vinde sau modifica materialele, de a le expune public, a le distribui sau a le folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.
8.6 Relatia cu firmele care fac publicitate pe site-urile administrate de Ascultalive.ro, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea proprietarului si a entitatilor care furnizeaza respectivele bunuri sau servicii.
8.7 Ascultalive.ro nu este raspunzator si nu va fi tras la raspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare ale site-urilor administrate.
8.8 Prin agrearea termenilor prezentului regulament acordati dreptul administratorului de a va trimite periodic email-uri cu informatii sau oferte speciale.
8.9 Pentru includerea continutului în zonele accesibile publicului in cadrul platformei Intreaba.ascultalive.ro, utilizatorii acorda urmatoarea licenta de folosinta „royalty-free”, non-exclusiva, care se refera la dreptul de a utiliza continutul produs de utilizatori, protejat de copyright sau proprietatea intelectuala, fara a fi nevoie de a plati drepturi de autor: licenta de a utiliza, distribui, reproduce, modifica, adapta si afisa public, intregul continut produs de acestia, pe Intreaba.ascultalive.ro, in scopul asigurarii si promovarii activitatilor sustinute de Intreaba.ascultalive.ro, la care un astfel de continut a fost prezentat sau pus la dispozitie.
8.9 Aceasta licenta are valabilitatea pe intreaga perioada in care utilizatorii aleg sa continue sa includa astfel de continut pe platforma Intreaba.ascultalive.ro, si va inceta in momentul in care utilizatorii elimina, sau Intreaba.ascultalive.ro elimina, continutul respectiv din cadrul bazei de date.

9. Obligatiile si raspunderea proprietarului si administratorului
9.1 Intreaba.ascultalive.ro si serviciile asociate sunt disponibile avand aspectul, structura si continutul decise de proprietar si administrator. Utilizatorii pot face sugestii pentru ameliorarea site-ului si a serviciilor, dar www.ascultalive.ro nu se obliga sa tina cont de aceste sugestii.
9.2 Intreaba.ascultalive.ro nu isi asuma nici o raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe servere din orice motive.
9.3 De asemenea, Ascultalive.ro nu isi asuma nici o raspundere pentru consecintele care pot aparea din cauza intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe site sau pe alte subdomenii aflate in proprietate.
9.4 Utilizatorii vor folosi informatiile existente pe portal pe propria raspundere, iar Intreaba.ascultalive.ro nu poate fi facut raspunzator de daune cauzate de folosirea sau nefolosirea de catre utilizator a informatiilor de pe site.
9.5 Intreaba.ascultalive.ro nu garanteaza credibilitatea, acuratetea sau caracterul complet al informatiilor publicate de catre utilizatori si nu gireaza in nici un fel parerile exprimate de catre utilizatori.
9.6 Intreaba.ascultalive.ro nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.
9.7 Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, Intreaba.ascultalive.ro nu confirma faptul ca fiecare utilizator este ceea ce pretinde a fi. In eventualitatea unei dispute intre utilizatori, Ascultalive.ro este absolvit de orice raspundere sau despagubire directa sau indirecta, de orice fel si de orice natura, cunoscuta sau necunoscuta, suspectata sau nu, dezvaluita sau nu, ivita in vreun mod care are legatura cu disputele.
9.8 Deoarece informatiile publicate de catre utilizatori pe portal pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte sau pot contine inexactitati sau erori, iar Intreaba.ascultalive.ro nu are obligatia legala de a verifica aceste informatii, acestia nu garanteaza veridicitatea, exactitatea, buna credinta ori caracterul complet ale acestor informatii.
9.9 Intreaba.ascultalive.ro nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile sale nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale, in cazul stergerii, pierderii sau imposibilitatii de a stoca informatii din orice motive tehnice care pot aparea din cauze interne sau externe.
9.10 Ascultalive.ro nu isi asuma nici o responsabilitate fata de furnizarea unor informatii incorecte, incomplete sau neactualizate pe site-urile sale sau fata de intarzierile care pot aparea.
9.11 Ascultalive.ro nu ofera nici o garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor Intreaba.ascultalive.ro, corectitudinea informatiilor publicate sau securitatea serviciilor sale. De asemenea, www.ascultalive.ro nu ofera nici o garantie in cazul oricaror consecinte care pot aparea, cauzate de nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor sale.
9.12 Ascultalive.ro isi rezerva dreptul de a modifica sistemul Intreaba.ascultalive.ro fara notificarea prealabila a utilizatorilor acestuia.
9.13 Intreaba.ascultalive.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile utilizatorilor despre calitatea diverselor servicii, produse, si/sau orice alte aprecieri postate pe aceasta platforma de intrebari si raspunsuri, in legatura cu diverse entitati cu sau fara personalitate juridica, ce desfasoara aceste activitati, in masura in care postarile utilizatorilor nu se afla in vreuna din situatiile stipulate la Obligatiile Utilizatorului.

10. Legaturi catre alti furnizori de informatii sau servicii
10.1 Site-ul Intreaba.ascultalive.ro poate furniza, sau terte parti pot furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri World Wide Web sau alte surse de informare.
10.2 Deoarece Intreaba.ascultalive.ro nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, utilizatorul ia la cunostinta si este de acord ca acestia nu sunt responsabili de disponibilitatea acestor site-uri si nu garanteaza si nu sunt responsabili pentru nici un continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe aceste site-uri sau surse de informare.
10.3 Mai mult, utilizatorul recunoaste si este de acord ca www.ascultalive.ro nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau surse.

11. Sugestii pentru utilizarea serviiciilor
11.1 Pentru a putea naviga fara probleme in paginile acestui site, va sugeram:
– sa folositi o rezolutie de minim 800×600 pixeli si adancime de culoare de minim 16 biti;
– sa permiteti browser-ului dumneavoastra sa accepte cookie-uri; cookie-urile pe care le descarcati sunt citite doar in paginile acestui site si nu contin informatii din care sa poata fi trase concluzii privind preferintele, optiunile sau comportamentul dumneavoastra online;

12. Incheierea acordului
12.1 Intreaba.ascultalive.ro isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator, in cazul in care acesta a incalcat conditiile mentionate mai sus.

Ultima modificare: 5 aprilie 2016